“Fijn dat ik zo snel terecht kon”
Persoonlijke zorg

Sabrina Alkema

Coördinator

Sabrina Alkema werkt sinds 2020 bij SALTDerma, waar zij startte als assistente en tegenwoordig als coördinator aangesteld is. Zij is afgestudeerd als verpleegkundige in Duitsland en heeft voor SALTDerma bij verschillende organisaties in de gezondheidszorg gewerkt. Toen ze de mogelijkheid kreeg om mee te mogen bouwen aan SALTDerma twijfelde ze geen moment.

‘Het mooie aan het vakgebied dermatologie is dat het met name zichtbare ziektebeelden betreft, waarbij snel duidelijk is of een behandeling aanslaat. Patiënten met huidklachten kunnen helpen is ontzettend dankbaar werk.’

Zorg voor de patiënten eindigt voor Alkema niet achter de spreekkamerdeur. Vanuit haar eerdere werkervaring als verpleegkundige in de wijk zag ze veel mensen met dermatologische aandoeningen in de thuissituatie. Hierdoor weet ze hoe belangrijk het is om patiënten goede voorlichting en instructies te geven en verder te kijken dan alleen het ziektebeeld. Voor Alkema is elk mens in zijn situatie uniek en daarom is het leveren van zorg op maat haar prioriteit.