“Fijn dat ik zo snel terecht kon”
Persoonlijke zorg

Dr. Niek Bennen

Dermatoloog SALTDerma

Sinds 1 april 2024 is Dr. Niek Bennen als dermatoloog verbonden aan SALTDerma.

Niek Bennen is opgeleid aan de Universiteit Utrecht en heeft vervolgens acht jaar gewerkt als dermatoloog bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), waar hij zich onder andere heeft beziggehouden met het opleiden van toekomstige dermatologen. Niek is ook officieel geregistreerd als opleider in de huisartsgeneeskunde, waardoor huisartsen in opleiding de kans krijgen om gedurende een stage van 3-6 maanden meer kennis op te doen op het gebied van dermatologie.
Ongeveer 12 jaar geleden heeft Niek de dermatologieafdeling binnen DC Klinieken opgericht en verder ontwikkeld, wat heeft geleid tot de vestiging van vijf klinieken verspreid over heel Nederland.

Als dermatoloog ziet hij patiënten van alle leeftijden, variërend van pasgeborenen tot honderdjarigen, elk met zijn eigen specifieke huidproblemen.
Veel van de diagnoses die hij stelt, kan hij ook zelf behandelen of opereren. Echter, de grootste uitdaging ligt volgens hem in het omgaan met de impact van huidziekten op het zelfbeeld van de patiënt, het sociaal invaliderende aspect van huidproblemen en het verborgen verdriet dat hiermee gepaard gaat. Het doorbreken van deze barrières door middel van een deskundig behandeladvies, het verstrekken van de juiste informatie en waar nodig begeleiding te bieden, is van essentieel belang.

Niek Bennen heeft een brede interesse in de dermatologie, met een speciale focus op huidoncologie. Voorafgaand aan zijn opleiding heeft hij een jaar lang gewerkt aan een onderzoeksproject over melanomen in Australië, en heeft hij in Utrecht onderzoek gedaan naar het DNA-repairmechanisme bij patiënten met basaalcelcarcinoom.